Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2012 06:13 - Лечение с внушение. Как се постига внушението?
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 8363 Коментари: 0 Гласове:
0



Лечение с внушение. Как се постига внушението?

Подсъзнанието приема за истина, многократно и убедително повторената постановката (при това не бива да се отвличате, необходимо е да сте добре съсредоточени върху мислите, които се готвите да си внушите). Внушаваната постановка се утаява в подсъзнанието и даже и да ви се струва, че сте забравили за нея, рано или късно в една или друга форма, тя ще се появи. И така, вие следва да заложите в мозъка си мисълта, че вашето здраве, младост, духовни сили са ви подвластни, а удължаването на активното дълголетие и всичко, за което мечтаете, трябва да се случи.
Системата за здраве на Ниши включва в това лечение петото правило (лечението с мануален контакт в упражнението "Събиране на ходила и длани") и последното шесто правило (гръбно-коремни упражнения или упражнението за гръб и корем). Постоянно си внушавайте, че всяка клетка от вашия организъм се обновява, кръвта става чистa и свежа, здрава, жлезите с вътрешна секреция и отделните органи (особено болните) функционират отлично, всички процеси в организма протичат забележително и т.н. Формулирайте го в едно изречение и го повтаряйте, когато изпълнявате 6-то правило на Системата за здраве на Ниши, в транспортните средства, преди сън и много скоро ще усетите резултатите — всичко, което си внушавате, ще започне да се проявява.
Благодарение на висшето развитие на духовната дарба, с която природата е надарила човека, внушението и въображението играят голяма роля за здравето и леченията.

 

Лечение с въображение
Въобразявайте си тези изменения в организма, които искате в действителност да придобиете. Мисленият образ да бъде отчетлив и ярък. Ако такъв образ се извиква с усилия на волята в определено време, той е силно застъпен в подсъзнанието. Тогава подсъзнанието може да даде команда на съответните органи и тъкани. Колкото по-ясен е образът, толкова по-скоро ще настъпи обновлението. А резултатите могат да бъдат поразителни.
Когато бях малка, нараних крака си и започна заразяване. Червената линия на възпалението се покачваше нагоре и заплашваше слабините. Беше военно време, лекарства нямаше. Местният лекар като гледаше крака ми клатеше глава и казваше: "Ако стигне до коляното ще трябва да се ампутира." Бях на 10 години. Помислих си: "За нищо на света не ще допусна това." Всеки ден, събрала цялата си сила, гледах покачващата се червенина и й говорех: "Спускай се! Надолу! Веднага надолу!" И какво мислите? Червенината започна да се спуска и постепенно възпалението изчезна. Работата не бе в лекарствата. Лекарства нямаше. Тя беше в дейността на мозъка. Тогава станалото ми се стори чудо. Нали червенината ми се подчини. Оказва се, че това е естествената дейност на целебните сили на организма.
 
     
 
  Дата: Неделя, 08.02.2009, 22:10 | Съобщение # 3
  Разбира се, могат да се желаят само реалните промени. Ако вие пожелаете да измените формата на носа си или да намалите ръста си, това няма да стане. Но при здравословен начин на живот, организмът е способен да се обновява, здравето да се подобрява, младостта и жизнените сили да се възвръщат. Затова ви съветвам, когато ще правите упражненията по Системата за здраве на Ниши (особено 5-то и 6-то) си повтаряйте, че ставате по-млад, по-здрав, че самочувствието ви се подобрява и сте способни да достигнете желаното. Резултатите ще се появят незабавно.
Врачки, гадателки, шамани, предсказатели и тям подобни, се опитват да изземат дейността на нашето свръхсъзнание. Не им се предоверявайте, иначе можете да попаднете лесно в положението на голия крал от приказката на Андерсен и само ще загубите време.
Имате всичко необходимо, за да работи мозъкът ви за вас, и то с много по-голяма продуктивност, отколкото който и да е, тъй като това е вашият мозък. Той е създаден лично за вас и е призван да работи за вашето благо.

 

Лечение чрез гладуване
Най-съзидателният процес в човешкия организъм е храносмилателният. Но в същото време той притежава и най-разрушителните фактори, предизвикващи запек, а значи и натрупване на фекални маси в организма. За ликвидирането им, за очистването на организма и преустройството му (повишаването на крайно понижената обмяна на веществата) най-ефективен способ е временното преустановяване на храносмилателния процес, с изключение на приемането на вода, или отказ от хранене в продължение на 10 и повече дни.
 
image   image
 
   
  Лечение с ябълков оцет
Между натрия и калия се извършва постоянно "съревнование" за снабдяване на организма с течност. Когато превесът е на страната на натрия — течността напуска пределите на клетката, щом е на страната на калия — течността постъпва в клетките на тялото. Увеличаването употребата на натрий във вид на готварска сол стимулира загубата на калий. Това е недопустимо, тъй като калият е единственият минерален елемент, необходим за поддържане на нормалното състояние на нервната система. Затова всеки трябва да се научи да регулира в организма си баланса между натрий и калий.
След ядене или заедно със зеленчуците е полезно да се вземат по 1-2 чаени лъжички мед, който представлява целият набор от микроелементи, необходими на организма. Сместа от 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет стимулира обменните процеси. Ябълковият оцет съдържа влизащите в състава на ябълките микроелементи — калий, калций, магнезий, желязо и др.
Американският лекар Д. Джарвис предлага ябълковият оцет да се употребява и като лечебно средство при различни заболявания — възпаление на горните дихателни пътища, нарушение на обменните процеси, хипертония. Ето няколко негови рецепти.

Кожно язриване (импетиго). Намокря се пръстът с не-разреден оцет и се прокарва по пораженията на кожата 6 пъти на ден (от сутринта до вечерта). Импетигото изчезва за 2-4 дни. Лечението продължава 2 седмици.

Кожни лишеи (трихофития). Неразреден ябълков оцет се нанася на поразените участъци на кожата 7 пъти в продължение на целия ден. Ябълковият оцет е прекрасно антисептично средство.

Варикозни вени. Излива се от бутилката ябълков оцет и се разтрива областта на варикозното разширение на вените (през нощта и на сутринта) с цел тяхното свиване. Заедно с разтриването 2 пъти се изпиват по 2 чаени лъжички оцет, разредени с чаша вода.

Рани от изгаряне. Обгорената повърхност на кожата се обработва с неразреден ябълков оцет. Премахва парещата болка и болезненото усещане.
Нощно изпотяване. Може да се предотврати, като кожата се обтрива с ябълков оцет.

Парене на кожата, причинено от ухапвания от насекоми, комари, москити.
Приготвя се смес от равни части ябълков оцет и вода. Намазва се поразената повърхност и се оставя кожата да изсъхне. Сместа се прилага често.

Болки в краката и куцане.Разбива се жълтък от яйце с 1 чаена лъжичка терпентин и 1 супена лъжица ябълков оцет. Сместа се втрива постепенно в кожата. Болката намалява.

Затлъстяване. Човешкото тегло се определя по различни начини. Народната медицина предлага следното: обиколката на ръката в основата на китката, умножена по 2, да е равна на обиколката на долната част на шията. А последната, удвоена, да отговаря на размера на талията.
Ако обиколката на талията ви е повече от гръдната или брадичката става двойна — това говори за нарушение на физиологичните и биохимични процеси на организма. В този случай народната медицина предлага да се използва ябълков оцет. Той се пие по 2 чаени лъжички в чаша вода по време на всяко ядене в продължение на 1 година. Улеснява изгарянето на мазнините в организма, като намалява и тяхното отлагане. При свръхтегло е необходимо да се изключат от всекидневното меню продукти, улесняващи отлагането на мазнини в организма.

Слабост или хронична умора.Медът е най-доброто сънотворно, оказва успокояващо действие на организма. Той е въглехидрат, който не се нуждае от преработка и е готов за усвояване; 20 минути след приемането му, постъпва в кръвта. Смес от чашка мед и 3 чаени лъжички ябълков оцет може да държите в спалнята си в стъклен съд с капаче, като си взимате вечер по 2 чаени лъжички (след 30 минути здраво ще заспите). Ако е малко, още веднъж изпийте 2 чаени лъжички от сместа, а при събуждане през нощта — повторете.

Много ниски резерви на организма.Целесъобразно е ръцете да се разтриват с разреден ябълков оцет: на половин чаша топла вода се добавя 1 чаена лъжичка ябълков оцет. От чашата се излива в дланта около 1 чаена лъжичка и с този разтвор се разтрива едната ръка и рамото, след това — другата ръка и рамото, после гърдите, коремът, гърбът, бедрото, коляното, стъпалото. При това трябва с две ръце добре да се втрива в кожата, до пълно всмукване на разтвора (става много бързо).

Сапун. Откажете се от честата употреба на сапун — той алкализира кожата. Когато използвате киселина като миещо средство, кожата получава естествения продукт, съответстващ на нейните потребности: киселината стимулира притока на кръв към кожата. Бледността на кожата обикновено е признак на киселинно гладуване.
Сапунът се използва за премахване на мръсотията, но трябва да се употребява колкото е възможно по-малко.
След измиването следва да изплакнете кожата с разреден ябълков оцет, за да протече кисела реакция. Може да се взимат вани, като в тях се добавя оцет. В такава вана трябва да се поседи 15 минути, за да може кожата да попие подкиселената вода.
След къпане се изплаквайте с разреден ябълков оцет, за да предизвикате протичането на кисела реакция на кожата. Появата на сърбеж свидетелства, че е алкална. Необходимо е да се прекрати използването на сапун.

Хранене при слабост.Трябва да се избягва консумацията на определени продукти, особено варени. Човек, страдащ от хронична умора, е добре да се храни с даровете на морето (нужно е повишаване количеството на йод) — риба и морско зеле, а също и салати от сурови зеленчуци.Из "Сбогувайте се с болестите"

 
    image
 
 



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12251657
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031