Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 22:31 - 2011- година на Заека и късмета
Автор: miracles Категория: Забавление   
Прочетен: 4159 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
2011-година на Заека и време за късмет

image



 
На власт идва най-големият късметлия. Планетата е уморена от човешки битки, хората са уморени от страха и злобата.

Годината на Заека слага край на черната серия и носи чистота, покой, справедливост, любов, доверие и нов - приятен вкус от живота.

Според китайския лунен календар 2011 година ще премине под знака на Заека. След
годината на Тигъра бунтар, идва ред на най-късметлийското животно от зодиакалното „стадо" на Буда.

2011 година е четвъртата от третия 12-годишен цикъл от 60-годишния период, започнал през 1984 година, съгласно източния лунен календар. Началото на китайската Нова година не съвпада с традиционния календар и никога не започва в един и същ ден.

Годината, според лунния календар, този път започва на 3 февруари 2011 година, а последният ден от заешкото царуване е на 22 януари 2012 година.

Символът на 2011 година е Заекът. Космическият елемент на годината е Метал, а цветът - бял. Щастливо число -2
Тоест „управител" на 2011 година е Белият Метален Заек.

Тази комбинация е управлявала човешките съдбини преди 60 години.

Под знака на Заека са всички, родени през следните години:
1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, но трябва да се помни, че те не съвпадат със западния календар.
Затова ви предлагаме точното начало и край, според новолунието.

29.01.1903 - 15.02.1904 (елемент вода)
14.02.1915 - 02.02.1916 (дърво)
02.02.1927 - 22.01.1928 (огън)
19.02.1939 - 07.02.1940 (земя)
06.02.1951 - 26.01.1952 (метал)
25.01.1963 - 12.02.1964 (вода)
11.02.1975 - 30.01.1976 (дърво)
29.01.1987 - 16.02.1988 (огън)
16.02.1999 - 04.02.2000 (земя)
03.02.2011 - 22.01.2012 (метал)

 image

 

Заекът може и да не е един от най-силните представители на китайския хороскоп, (като Тигъра или Дракона), но за сметка на това той е най-големият късметлия.

Не може да се каже, че животът на Заека е безметежен и пълен с удоволствия - той е подложен на същите тежки удари на съдбата, като всички животни, които през 12 години се изреждат да управляват земните дела. Но никой друг няма толкова ярко изразена способност да се измъква от неприятностите, които на практика почти никога не са фатални за Заека.

В някои от източните страни годината на Заека често се нарича и година на Котката. И това е точно заради извънредната и несломима жизнеснеспособност на този знак. Котката винаги пада на лапите си (и никога по гръб) и мигом, все есно нищо не се случило, се изправя. Всеки знае мита за деветте живота на котката. «Живее си като домашна котка» - казват по цял свят, и с това изразяват утвърдената същност и отличителното качество на родените под този знак.

Заекът е роден аристократ и дори ако материалното му положение не отговаря на благородния му произход, това не е пречка да поддържа стандарт на живот, който съответства на „синята му кръв" и желанията му.

Заекът задължително намира начин да получи от живота толкова удоволствия , колкото са му нужни, за да е напълно щастлив.
Той е любител на уюта и комфорта, може да превърне и най-неугледното място в царски палат. Дори сред най-принизената общност той може да събере около себе си най-възвишени и поетични натури. Всички наслади - на духа и тялото, са неговата цел в живота.

image

Ако обстоятелствата се подредят така, че Заекът не може да получи мечтания комфорт, той ще го създаде във въображението си и дори този виртуален свят ще бъде едно наистина прекрасно място.

Заекът живее така, както на него му е удобно. Не обича суетата: пътешествията заради търсене на нови места и преживявания, авантюри заради поредната порция адреналин.

Заешката представа за щастие е меко кресло пред камината и във всеки един момент да има наблизо ласкава ръка, която и да го погали, но и да му поднесе вкусно и изискано блюдо.
Заекът е домашно животно. Своя дом той възприема като върховна защита от тревогите на света и ако можеше, винаги и навсякъде щеше да я носи на гърба си като рак-отшелник.

Дори домът му да не е палат, той е щастлив, когато животът е предсказуем и всичко върви по план.
Той никога не скучае, ежедневната рутина за него е благословен дар, дори я смята за задължително условие за собственото му комфортно съществуване.

Можете колкото си искате да обвинявате Заека в егоизъм. Той и пръста си няма да мръдне заради високи цели като световна хармония и общочовешко благо, но веднага ще се включи, когато става дума за възстановяване на реда и справедливостта.

Почти е невъзможно да изкараш Заека извън нерви - има мек характер, а гневът не е негова черта. Но злоупотребите ли с доверието му или пък ако го обидите тежко, ще се наложи да изпитате силата на ноктите му. Но и това е само докато ви острани като елемент, който нарушава реда и правилата в околното заешко/котешко пространство.

Идеята за световна революция е абсолютно безинтересна за Заека и той никога не изпитва душевни терзания от това, че някъде далеч светът не е така съвършен като тук - около него.

Родените под този знак като правило не страдат от нервни разстройства и такива болести, които са резултат от нерви, безпокойство и стрес - язва и хипертония. Даже от несподелена любов те страдат кратко и разумно - колкото да възстановят душевното си равновесие.

От Зайците стават чудесни дипломати, адвокати и посредници във всички сфери на дейност. За тези професии Заекът има незаменим талант - урежда всичко така, че всички страни, участващи в дело, преговори или сделка да са доволни и убедени, че резултатът е в тяхна полза.
Освен това Заекът никога не води словесни битки. Вместо да нарани нечие самолюбие с оскърбителни думи, той ще поласкае „врага" и пак ще постигне целта си.

Като правило Заекът винаги успява, но никога не парадира с това, за да подразни или унизи някого, на когото не му е провървяло в живота. Колкото и хитър да го наричат, Заекът всъщност е скромен, приветлив и незлоблив. Можете смело да му доверявате тайните си, той никога няма да използва конфиденциална информация с користни цели.

И това е още едно от прагматичните качества на Заека - за него споделената радост е по-полезна, отколкото разгласеното чуждо нещастие.

ВЛИЯНИЕТО НА МЕТАЛА

 image

Космическият елемент метал има важно място в характеристиките на знака, който ще управлява 2011 година.

Белият метален Заек не е толкова плашлив и предпазлив като останалите си дългоухи събратя. Разбира се, далече е от безразсъдната смелост на Тигъра, който ръководи 2010 година и рискува с повод и без повод живота на много хора.
В решаващи моменти металният заек е способен да спре по време на гонката и да отвърне със съкрушителен удар на преследвача си.

Белият метален Заек е деен, решителен, отговорен и дори има пориви на храброст и безстрашие.
За разлика от Тигъра обаче, той не се поддава никога на безпочвени цели и надежди, не се забърква в необмислени авантюри.

В действителност Белият метален Заек, поставен сред останалите 11 зодиакални животни, изглежда също толкова предпазлив, колкото са и останалите. Но като се имат предвид изредените по-горе негови качества, трябва да се знае, че мероприятията, които изискват бързи решения, не са за Заека. Дори най-малкото съмнение за необоснован риск превръщат всяко дело в авантюра. В каквито той не участва, колкото и да му е метална бронята.

Той мрази да губи и затова му трябва време, за да е обмислил предварително всичките си ходове. Затова няма как да запише провали поражения в житейския си път.

Това, че е практичен не означава, че не е емоционален и проницателен.
Напротив, Заекът с космически елемент метал има заложби за добър астролог и идеален предсказател. Може бързо и задълбочено да усвои всяка гадателска практика. Заекът е способен да разчита знаците на съдбата и тук е добре да си спомним, че този знак има и още едно лице - котката. Това е обожествявано от египтяните животно. Те смятали, че котката живее и на този и на онзи свят едновременно и са способни да общуват с човешките души. В основата на мита за деветте котешки живота е способността на маговете и чародейците да се прераждат във всякакви живи твари. Това, че котката вижда добре и в абсолютна тъмнина и никога не пада по гръб я нарежда сред висшите и избрани същества. На нея са й открити пластове от реалността, недостъпни за човешкия взор.

Именно заради това Заекът (Котката) е надарен с ясновидство, но цялата работа е в особената му способност да бъде абсолютно съсредоточен и чужд на суетата.

 image

КАКВО НИ ЧАКА В ГОДИНАТА НА ЗАЕКА?

Описахме толкова подробно нрава на Белия метален Заек, защото за разлика от западния хороскоп, в източния качествата на животното - символ на годината, са валидни и за родения през този период, но и определят характера на събитията и тенденциите през цялата година - както в живота на всички зодиакални знаци, на всеки човек поотделно, така и като цяло.

През тази година ще успяват хората, които преди да предприемат нещо, разглеждат всички възможности и аргументи, всички страни и гледни точки. Това е причината, поради която Заекът прави всичко много добре.

Годината ще е истинска благодат за уравновесените и ориентираните в перспектива хора, откритите, отговорни и приятелски настроените - тези, които вземат решения, предприемат действия и изказват мнение, само след като са максимално информирани за фактите, перспективите и последствията.

Заекът не иска сляпа преданост и престорени ласкателства, той има огромна потребност от взаимно доверие, спокойна атмосфера и открити партньорски отношения. Всички с низки и задни помисли ще останат в подземието на живота.

Заекът обича да живее интересно, но спокойно и без революции. Способността му да планира всичко отдалече, прави живота - и неговия, и на околните, спокоен и предвидим, отношенията - мили и любезни. А спокойствието и сигурността, ако трябва честно да си го кажем, са най-здравата основа за щастието.

В годината под знака на Белия метален Заек много неща рязко ще се изменят.

Глобалните трусове в обществото и в отделните съдби, които държаха в постоянен стрес човечеството през цялата година на Тигъра, ще секнат. Всички са уморени, дори планетата вече е уморена от човека, затова в годината на миролюбивия Заек трябва да очакваме плавно развитие на събитията, дори понякога - и пълен застой.

През годината се предполага, че няма да има държавни преврати, площадни стрелби, масови демонстрации, генерални социални реформи. В най-лошия случай ще останат тук-там отгласи от 2010 година, но те няма да са тъй мащабни, че да държат в стрес, нерви и страх цели общества.

Събитията ще изглеждат предсказуеми и оттам - не толкова заплашителни.
Основната тенденция за годината на Заека се очаква да бъде любовта във всичките й проявления - от кулинарните и сексуалните изкушения до нови тенденции в изкуството.

С голяма популярност ще започнат да се ползват естетските занимания.

Хората ще се отърсят от страха пред силата на мускулите и желязната хватка. Ще им се прииска да живеят в общество от красиви хора и изкуство далеч от уличното ниво. Ще започнат да възникват подобни клубове и обединения. Долнопробните забавления ще изгубят атрактивността си за сметка на общия стремеж към по-стойностни прояви. И тази тенденция ще докосне всички слоеве на населението, дори тези, които са напълно равнодушни към изкуството - музика, литература, театър, и другите цивилизовани и елегантни начини за духовно общуване и изява.

Година на Заека ще бъде добра и заради това, че на много хора ще им се прииска да общуват „човешки" - онова приятелско бъбрене, което има простичката цел да покажеш на човека до теб - приятел, колега, роднина, съсед - колко приятен събеседник е за теб и колко ценно е неговото присъствие в живота ти. Ще се възродят домашните празнични събирания. Дори тези, които са пропуснали да отбележат някоя важна дата в живота си, заради смазаната от бедствия, проблеми и стрес предходна година, ще поискат да поправят този пропуск, макар и със закъснение.

Ще бъдат възстановени много изгубени приятелски връзки, ще се случат нови запознанства. Роднините ще станат по-общителни, всички постепенно ще започнат да излизат от депресията и духовния упадък, който буквално овърша цялата планета през изминалите две години и не остави камък върху камък - независимо дали става дума за мостовете по пътищата или тези, които свързват хората.

Все по-рядко ще пропускаме да поздравим приятел или близък за рождения ден, годишнината от сватбата и прочее лични празниции. Ще използваме всеки повод, за да направим приятелски жест, дори само за това, че някога с този човек жизнените ви пътища са се пресекли.

Под покровителството на Заека процъфтяват музите. Трудно е да се повярва, че след бруталната година на Тигъра, когато всеки оцеляваше с нокти, лакти и зъби, сега някой ще поиска да развива талантите си. Но така или иначе в такава година творчески пориви имат дори тези, които майката природа не ги е „предвидила" за художници или поети. Тези критерии в годината на Белия Заек се проебразяват. Отново ще се ценят хитовете и бестселърите, но в не по-малка степен приятни отзиви и благодатна сцена за творчеството си ще получат и любителските опити във всички сфери на изкуството.

Вдъхновението от красотата на околния свят, от общуването с хората, от забравените детски мечти ще посети много хора. И те ще имат своята мила и също така вдъхновена публика, която няма да ги подиграе или унизи заради несръчен щрих или акорд.
А какви любовни писма ще бъдат написани през тази година!

Годината на Заека отваря човешките очи към чистотата на света и общуването, а не към подземията на злото. И добавя от себе си меки цветове, които правят живота на хората приятен и увлекателен, чужд на всякаква агресия.

Още една особеност има годината на Заека. Той изобщо не е някакъв изнежен естет, който възхвалява пасторалната идилия на обикновеното човешко битие.
Управителят на 2011 година е деен и взискателен рицар, който отстоява законите на справедливостта и наказва всяка нечистотия: в мислите и постъпките.

Ще се активизира дейността на правораздавателните органи. В държавите, където законността все още има проблеми, ще бъде инициирана съдебна реформа.

Годината ще донесе големи доходи на адвокатите, но водещи фигури ще са съдиите и обвинителите, защото под знака на Белия Заек, както в никоя друга година, почти не се случват съдебни грешки. Няма да има скалъпени обвинения, но всеки, който е заслужил, ще понесе наказанието, което е заложено в закона. Затова да се занимаваш с противозаконни прояви в годината на Заека ще се превърне в скъпо занятие - губиш всичко и се местиш в затвора. Което ще добави спокойствие и умиротворение в живота на всички.

Трябва да добавим, че при всичката си любвеобилност и копнеж към плътска наслада, Заекът е порядъчен семеен човек. Забежките от чистотата в отношенията, морала, доверието, уважението и верността той наказва сурово.
 

Под знака на Заека са родени „бащата" на „Алиса в страната на чудесата" Луис Карол, Конфуций, Алберт Айнщайн и Стинг.
Е, в годината на дългоухия са родени също Сталин и Кастро, но кое стадо си няма и черни... зайци.





Гласувай:
13


Вълнообразно


1. bogolubie - И аз съм родена под този знак.
11.01.2011 23:05
Да е мирна и благословена годината и за нашия народ и държава!
цитирай
2. iliada - Интересна и оптимистична информация!
13.01.2011 00:07
За миг ми се прииска да съм родена в тази година!
Усмивки!
цитирай
3. borsi - Заек съм :)
14.01.2011 00:54
Заек съм :)
цитирай
4. анонимен - higher search engine ranking backlink service
04.11.2012 16:47
good day miracles.blog.bg blogger found your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miracles
Категория: Изкуство
Прочетен: 264499
Постинги: 86
Коментари: 147
Гласове: 951
Архив
Блогрол