Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 01:07 - МУЗИКАТА, ВОДАТА И ЧОВЕКЪТ
Автор: miracles Категория: Изкуство   
Прочетен: 3726 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Музиката, Водата и Човека

 

Водата е Живот, Успех и Щастие на всяко живо същество на планетата Земя. Растенията,  дърветата, зеленчуците живеят благодарение на Слънцето и Водата.

Животните съществуват благодарение на Слънцето, Водата и храната от растения (трева, сено, жито и др.).  Човекът съществува благодарение на Слънцето, Водата и храната, състояща се от зеленчуци и месо... Човешкото тяло се състои от 80% вода и 20% соли.


Ако водата в човешкото тяло е чиста и хармонична – човека е здрав, щастлив и успешен в личния и в професионалния живот. Дали е така? Представете си един чист и подреден дом и го сравнете с един разхвъллян и непочистен дом... Същото е и с Човека! Но ако домът може да бъде почистен външно, „домът на човека” – тялото, се чисти отвътре..., по-познато като "детоксикация на организма", предизвикана от негативни емоции и мисли... 

Подходящите музикални инструменти и изпълнение на музика в различни тоналности влияят върху правилното и хармонично развитие на децата, а на възрастните – за постигане на вътрешен баланс и спокойствие – условие за вземане на правилни житейски и бизнес решения..

 

1. Музиката в ДО мажор/минор усилва волята на човека за справяне с трудности и препятствия.

2. Музиката в РЕ мажор/минор дава вдъхновение за творчество, естетика и красота.

 

3. Музиката в МИ мажор/минор стимулира дейността на стомаха и  усилва способността за концентрация на вниманието. 

4.  Музиката в ФА мажор/минор въздейства директно на сърдечната дейност и засилва чувството на обич към хората и към заобикалящата среда

 

5. Музиката в СОЛ мажор/минор действа благотворно върху развитието на увенията за общуване, комуникациите и дипломацията. 

 

6.  Музиката в ЛА мажор/минор спомага за развитието на интуицията и вземането на правилни решения – житейски и бизнес.

 

7.  Музиката в СИ мажор/минор стимулира умствената дейност и творчеството. 


 

ПИАНО или РОЯЛ
Мекотата  и хармонията на звученето на пианото или рояла оказва емоционално въздействие върху човека, успокоява нервната система и засилва концентрацията, а оттам повишава и умственият потенциал, стимулираща творческите способности на детето или на възрастния. 

КИТАРА

Всеизвестен е израза „тънката струна на моята душа”. Звуците на китарата, особено на класическата китара въздействат изключително благотворно върху съкровените човешки чувства, желания и мечти. 

АКОРДЕОН
Звученето на акордеона изпълва човека с веселост и жизнерадост.  Музиката от акордеона се лее  като бърз ручей и засилва чувството на лекота, ведрост и желание за действие...


ЦИГУЛКА
Красотата на тона и елегантното звучене на цигулката развиват естетическите нагласи и възприятия на човека, чувството му за красота и хармония.


източник:http://rabotaalita.blogspot.com/













Гласувай:
11



1. iliada - Предпочитам ПИАНО!
02.02.2011 08:39
ПИАНО или РОЯЛ
Мекотата и хармонията на звученето на пианото или рояла оказва емоционално въздействие върху човека, успокоява нервната система и засилва концентрацията, а оттам повишава и умственият потенциал, стимулираща творческите способности на детето или на възрастния.
цитирай
2. alhimik1 - И аз предпочитам...цигулката на Паганини хи хи
02.02.2011 13:21
ре мажор!

Док
цитирай
3. wonder - Чуден постинг с многопластов подтекст! :)))
02.02.2011 15:28
За мен Водата е Моцарт.

http://www.youtube.com/watch?v=jfEdk4O8xNc&NR=1&feature=fvwp
цитирай
4. tili - Нищо не казваш за виолончелото -
20.02.2011 20:54
този мощен и кадифен звук:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miracles
Категория: Изкуство
Прочетен: 266553
Постинги: 86
Коментари: 147
Гласове: 951
Архив
Блогрол