Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2011 14:35 - ВПЕЧАТЛЯВАЩ РАЗКАЗ НА ЕДИН ЧУЖДЕНЕЦ ЗА СОФИЯ
Автор: miracles Категория: Изкуство   
Прочетен: 2631 Коментари: 3 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВПЕЧАТЛЯВАЩ РАЗКАЗ НА ЕДИН ЧУЖДЕНЕЦ  ЗА СОФИЯ


„София не е стара. София е древна. Тук, на няколко квадратни километра е събрана цяла Европа. Както и цялата европейска история от древността до днес. За не повече от час можеш да прекосиш историята. Пътешествието от Рим до Константинопол, което във времето се измерва със столетия, а с разстояние - в хиляди километри, в София отнема само 3 минути. Хората тук се оказват по-адаптивни. Запазват античното и средновековното, извличат ценното от всеки завоевател. И така почти 3000 години. Този град не е спирал да живее нито за миг!”

Това е само част от впечатляващия разказ за София на един чужденец. Лондончанинът Тери Рандъл живее в столицата ни от 10 години – с ентусиазъм и любов разказва за нея в много професионално направен видеоклип, публикуван в YouTube. Впечатляващият разказ е пътешествие в кадри от римско време до модерната история на един от най-древните градове в Европа - София.

По време на разходката си Тери преминава през римските останки на Сердика, катедралата „Св. Александър Невски”, църквата „Св. София”, университетът „Св. Климент Охридски”, НДК и всички останали забележителности на красивата ни столица, които в забързаното ежедневие често пропускаме.
www.manager.


Може да се насладите на разказа на Тери "София - Историята на Европа" тук:







Гласувай:
15


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Възхитително видео!
22.01.2011 15:27
Благодаря!
цитирай
2. miracles - Видеото е изключително професионално.
23.01.2011 12:48
Снимачният екип на филма всъщност е български, но е избран един различен подход за реклама пред останалия свят - разказ на англичанин, който живее тук от години! И наистина видях от друга перспектива София! Браво!
цитирай
3. alhimik1 - Изключително интересен подход, културологически...от чужденец!
24.01.2011 09:26
miracles написа:
Снимачният екип на филма всъщност е български, но е избран един различен подход за реклама пред останалия свят - разказ на англичанин, който живее тук от години! И наистина видях от друга перспектива София! Браво!


Благодаря, мИракълс.:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miracles
Категория: Изкуство
Прочетен: 266309
Постинги: 86
Коментари: 147
Гласове: 951
Архив
Блогрол