Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 00:10 - "ЕВОЛЮЦИЯ НА СЪЗНАНИЕТО"
Автор: miracles Категория: Хоби   
Прочетен: 1294 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 17.01.2011 00:11


            "ЕВОЛЮЦИЯ НА СЪЗНАНИЕТО"

...Да се усмихнем на някого днес или да благодарим за нещо от сърце. Като например, че сме живи и че ни е подарен още цял един ден в този интересен и вълнуващ свят. Да помогнем на някого, за да си доставим удоволствие. Да дадем, за да получим удовлетворение. Да освободим другите от критицизма си и да им подарим свободата да бъдат такива, каквито са. Те го заслужават, както и ние.

Този модел на поведение е качествено нов за обществото и цивилизацията ни, но е единственото ни истинско спасение.

Нека си го признаем, а? Човечеството се самоизяжда! Вредим си един на друг, вместо да си помагаме и цялата природа се бунтува срещу това. Най-парадоксалното е, че страданието ни е причинено от мутацията на собственото ни вродено качество - патологичният негативен егоизъм. Око за око, зъб за зъб. И ако я караме така, целият свят ще ослепее, беше казал Ганди.

Каква е разликата между съзидателен и разрушителен егоизъм ли? Много просто! Мантрата на разрушителния е - "Искам всичко само за себе си", а мантрата на позитивния - "Искам всичко, за да давам на всички!"

Толкова е просто, нали? Първият вариант води до затваряне на хората един към друг. Стават врагове, защото не искат да споделят нищо. Страх ги е и пазят всичко само за себе си. Гогол ли беше написал оная повест за Плюшкин? Май беше той... "Мъртви души" се казваше. Онзи трупаше всякакви вехтории в къщата си и живееше като просяк, а беше богат. Накрая пукна и кво? Ядец :D Цел живот просяк и накрая мъртъв. Живял сам и нещастен. Евала!

Трябва да разберете, че всички носим това качество в себе си в една или друга форма, в една или друга степен на негативност и разрушителност. Но нека видим какво става при втория вариант, когато се отнасяме положително към света и сме отворени за хубавите неща в живота и за споделянето им. Когато искаме да получим, за да дадем! И не говорим за пари, а за енергия. Защото ние това обменяме през цялото време - енергия под различни форми - на банкноти, на подаръци, на жестове, думи, емоции, реакции.. Какво става, ако получаваме енергия, за да отдадем енергия на другите?

Става приказка, разбира се : ) Хората стават отворени един към друг, подозрителността им изчезва, защото разбират, че всичко е на показ и всичко е за споделяне, а искреността и отдаването на добро са най-висш ценностен критерий и еталон за поведение в обществото. Бизнесът се превръща в естествен обмен на стойност, а не бой до кръв за трохи. Медиите стават проводници на положителна енергия, а държавите започват да се обединяват в полза на общото благо. Първоначално в малки териториални съюзи, в последствие и в по-големи общности, каквито вече има на планетата и най-после в една единна и цялостна държава, наречена Планетата Земя.

Никой нищо няма да отнесе от тук, нали разбирате. А всички ще си ходим рано или късно : ) И това, ако не ни свързва, не знам какво. Обичайте се и се старайте малко от малко да правите добро първо на себе си, после и на всички останали. Колкото можете, колкото ви дава сърце. Дори само една усмивка понякога е голяма крачка. Дори само една добра дума може да промени нечий живот в положителна посока. Само така ще запазим човечеството. Само така ще се опазим един друг. Като си даваме любов и признателност!

Минутка за интернет маркетинг - копирай това и го сложи на статус, напиши го в писмо и го изпрати на всичките си приятели или излез на балкона и просто го изкрещи :D :

"Защо да чакаш до 2012-а?
Започни днес!
Еволюирай безплатно още сега!
Покажи, че вече си на следващото ниво!
Струва си : )))"

Димитър Божанов,
автор на сценария и страстен проповедник на идеята

ПП: Благодаря от сърце на Миро Малев за изключителната работа, която свърши по филма! Той превърна думите във визуален спектакъл от картина и звук. Без неговия самоотвержен подвиг текстът нямаше да оживее. Филмът е направен без бюджет.
Димитър Божанов









Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Много мъдрост има в този постинг !
17.01.2011 15:05
Да се радваме на всеки ден като за последен,стига да го можем:)
Хубав ден ,ден от поне още сто години като него!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miracles
Категория: Изкуство
Прочетен: 265837
Постинги: 86
Коментари: 147
Гласове: 951
Архив
Блогрол