Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 01:27 - АФРИКАНСКА ПРИКАЗКА
Автор: miracles Категория: Хоби   
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
3



Ако земята се обърне наопаки

Африканска приказка
image

Имало едно време един човек, който от всичко бил доволен. Лисица влязла в курника му и отвлякла петела, той се радвал, че не е грабнала някоя от кокошките, защото те снасят яйца. Градушка счупила керемидите на къщата му, той се радвал, че не е паднала на полето и не е унищожила житото на нивата му.
Неговият съсед пък за всичко се ядосвал и спокойствието на вечно доволния го вбесявало.Затова решил да му каже нещо ужасно, та дано поне веднъж да смрази кръвта му от страх.
-Научи ли - излъгал го той, - че утре Земята ще се обърне?
-Как тъй ще се обърне? - попитал спокойният.
-Ами наопаки. И хората, и животните ще тръгнат с главата надолу. Целият свят ще се прекатури. Само като си го представя настъхвам...
-На пръв поглед светът наопаки не е за предпочитане! - и този път не се разтревожил вечно спокойниат. - Но само на пръв поглед. Иначе за нашето село прекатурването ще е дори полезно.
-Полезно ли? - ахнал от изненада и гняв съседът.
-Ами да. Всичките ни камили имат толкова изтрити гърбове, че вече нищо не могат да носят. А като се обърнат наопаки, ще ги товарим не по гърбовете, а по коремите.



Винаги можем да  сменим ъгъла под който гледаме на нещата случващи се с нас.Точно тогава откриваме ,че във всяка на пръв поглед неприятна ситуация има и положителни страни :)



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miracles
Категория: Изкуство
Прочетен: 266384
Постинги: 86
Коментари: 147
Гласове: 951
Архив
Блогрол